Relansam Campania “Ajut si Castig”.

      Intr-o seara la Paco, o doamna mai vroia doua batoane de ciocolata, ii lipsea un leu iar un baiat i-a dat 5 Ron sa le ia, nu astepta un multumesc sau rest, doar a plecat fericit.
Caserita nu a luat banii, a pus din portofelul ei acel leu si i-a dat doamnei acei 5 Ron.
Doamna a Mai luat de acei 5 Ron, o Paine si un suc si cand a iesit le-a dat de pomana cersatorului din fata magazinului plus culmea si batoanele de ciocolata. Si da, cred in Voi, in Noi si cred ca ne putem ajuta unul pe altul.

Urmatoarea seara m-am plimbat prin zona in care locuiesc, am intrebat un vecin, cine locuieste in apropiere si are probleme serioase. M-a directionat la o mama singura cu doi copii, care abia se descurca de pe o zi pe alta.  Am fost la dansa si intr-adevar conditiile sunt mult sub nivelul de trai. Nu au apa curenta si nici gaze, si dupa cum se poate vedea mai jos casa mai are un pic si se darama pe ei.

Wc-ul este unul exterior, care in mod sigur nu este nici igienic si nici practic.

El este Roberto, are 7 ani, se duce la scoala, nu cere nimic pentru el decat o sansa sa se faca politist cand e mare. Daca ar fi vorba de un cadou, ii plac mastile de jucarie. Si ca sa raspund in avans la o anumita intrebare: Nu, nu sunt tigani.

Vi-l prezentam pe David, 1 an si 4 luni, el nu a cerut absolut nimic, s-a plans doar ca uneori seara sub paturi ii este frig. Am vazut si actele: veniturile lor lunare sunt de: 220 Ron alocatie pentru Roberto si ajutor pentru cel mic 410 Ron. Atat!

Nici macar usa la intrare nu se inchide, se simte la mana cum intra curentul.

Incercam sa asiguram viitorul a doi copii

Familia si prietenii mei m-au ajutat incontinuu incepand cu data de zece ianuarie, sa le ducem fructe si mancare (cel mic trece pe manacare pasata), apa plata sa nu mai iasa seara la ciusmea, si tot ce am mai putut strange, de la jucarii, produse de igiena data fiind si pandemia, fiecare ce a putut.  Nevoi urgente ar fi hainute si lemne de foc. Bineinteles, orice altceva care fac un trai macar acceptabil este mai mult decat binevenit. Va cer ajutorul in  numele lor si va multumesc in avans.

%

Haideti sa le crestem nivelul lor de trai.

Open chat
Ajuti si tu?
Hei, Ajust si Castig iti ureaza bine ai venit in familia noastra!
Te putem ajuta cu ceva?